Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë, në datën 14 korrik 2017 organizon konferencën e VI ndërkombëtare me titull "Kërkime Gjuhësore". Për programin klikoni këtu

Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë, në datën 14 korrik 2017 organizon konferencën shkencore me titull "Studime letrare në proces: Rezultate dhe probleme, III". Për programin klikoni këtu

Thirrje pë pjesëmarrje në Konferencën shkencore pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E martë, 18 Nentor 2014 10:53
Konferenca shkencore '“Etnografia e Shoqërisë Komplekse”: Shtigje drejtë Antropologjisë së Modernitetit’ kërkon të krijojë mundësinë e të mbledhurit së bashku të studiuesve dhe studentëve në lëmin e antropologjisë social-kulturore, për të diskutuar rreth sfidave të ndryshme teorike dhe metodologjike që ofron studimi etnografik në shoqërinë komplekse. Pavarësisht përdorimit të termave si shoqëri komplekse apo moderne, sërish ngelet shumë hapësirë për diskutim rreth domethënies dhe valencës së tyre si koncepte analitike. 
Modifikimi i fundit E enjte, 15 Janar 2015 10:46
Lexo me shume...
 
Ftesë për pjesmarrje në veprimtari shkencore pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E martë, 18 Nentor 2014 10:45

Departamenti i Folklorit do të oganizojë në një nga datat në javën e tretë të muajit dhjetor Simpoziumin Shkencor me temën bosht: “FOLKLORI DHE ARTET".  

Ftohen të marrin pjesë të gjithë punonjësit shkencorë të Departamentit dhe studentët e Shkollës Doktorale të Etnologjisë dhe Folklorit, temat e te cilëve janë nga fusha e Folklorit.

Modifikimi i fundit E martë, 18 Nentor 2014 11:04
Lexo me shume...
 
Ftesë pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E henë, 10 Nentor 2014 09:38
Ditën e premte, me 21 nëntor, ora 11.00, Qendra e Studimeve Albanologjike dhe shtëpia botuese "Onufri" ju ftojnë në paraqitjen e librit "Shqipëria, përshkrime historike, etnografike, kulturore dhe fetare" me autor Marcin CZERMINSKI.
Me pjesmarrjen e studiuesve: Edmond Malaj, Nebi Bardhoshi, Dom Nikë Ukgjini, Mark Palnikaj.
Aktiviteti do të zhillohet pranë Ministrisë së Kulturës nga ora 11.00 - 13.00 në sallën "Tefta Tashko Koco".
Modifikimi i fundit E henë, 10 Nentor 2014 09:55
 
Konferencë Shkencore pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E henë, 17 Nentor 2014 11:27
Ditën e enjte, me 20 nëntor, ora 10.00, Qendra e Studimeve Albanologjike, Instituti i Historisë organizojnë Konferencën Shkencore me temë "SHQIPTARET NE RRJEDHAT E LUFTES SE DYTE BOTERORE"
Aktiviteti do të zhillohet pranë Muzeut Historik Kombëtar në sallën "UNESCO". 
 
Lajmërim pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E henë, 10 Nentor 2014 09:11

Në kuadrin e shkollës doktorale "Shkenca Etnologjike dhe Folklor" ditën e premte, datë 14 nëntor, ora 15.00, në Bibliotekën e Arkeologjisë pranë Qendrës së Studimeve Albanologjike studiuesi Niko STYLOS do të mbajë ligjëratën me temë: "Të dhëna etnologjike përmes përrallave popullore".

Në fokusin e kësaj ligjërate janë pesë përralla të sjella nga J. G. von Hahn (1854), sipas transkriptimit të Apostol Panajotillit, të shqyrtuara nga Niko Stylos mbi parimin hahnian "sa më thellë hyjmë në temën e përrallave popullore, aq më tepër mund të njohim vlerën e tyre etnologjike".

Pjesëmarrja e kufizuar vetëm për studentët dhe kërkuesit e Institutit të Antropologjisë Kulturore dhe Studimit të Artit, si dhe për kërkuesit e Institutit të Gjuhësisë dhe Letërisisë. Për më shumë klikoni këtu. 

Modifikimi i fundit E henë, 10 Nentor 2014 09:24
 
<< Fillo < Para 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Tjetri > Fund >>

Faqe 5 nga 11