Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë, në datën 14 korrik 2017 organizon konferencën e VI ndërkombëtare me titull "Kërkime Gjuhësore". Për programin klikoni këtu

Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë, në datën 14 korrik 2017 organizon konferencën shkencore me titull "Studime letrare në proces: Rezultate dhe probleme, III". Për programin klikoni këtu

Kongres Ndërkombëtar pdf Shtyp Email
QSA
Shkruar nga Administrator   
E mërkurë, 20 Nentor 2013 14:47
Qendra e Studimeve Albanologjike njofton se më datë 21 dhe 22 nëntor 2013 mbahet Kongresi Ndërkombëtar i Studimeve Arkeologjike Shqiptare, në mjediset e Pallatit të Kongreseve dhe të Qendrës së Studimeve Albanologjike. Në këtë Kongres të parë të arkeologjisë shqiptare marrin pjesë studiues dhe drejtues projektesh arkeologjike nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi,
 si dhe nga shumë institute kërkimore dhe universitete të botës, që përfaqësojnë komunitetin shkencor ndërkombëtar të arkeologëve që i realizojnë prej vitesh projektet e tyre në territoret shqiptare. Kongresi do të marrë në shqyrtim rezultatet dhe gjetjet e reja arkeologjike të pesëmbëdhjetë viteve të fundit, do të hulumtojë rreth metodave të reja shkencore e teknike, do të përcaktojë perspektivat e zhvillimit afatmesëm dhe afatgjatë, si dhe do të sjellë propozime për standardizimin e mëtejshëm të procedurave administrative dhe të kontrollit për mbarëvajtjen e projekteve arkeologjike në Shqipëri dhe në Kosovë.
Modifikimi i fundit E martë, 28 Janar 2014 07:52
 

Kush është online?

Kemi 19 vizitorë online