Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë, në datën 14 korrik 2017 organizon konferencën e VI ndërkombëtare me titull "Kërkime Gjuhësore". Për programin klikoni këtu

Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë, në datën 14 korrik 2017 organizon konferencën shkencore me titull "Studime letrare në proces: Rezultate dhe probleme, III". Për programin klikoni këtu

Lajmërim pdf Shtyp Email
QSA
Shkruar nga Administrator   
E henë, 10 Nentor 2014 09:11

Në kuadrin e shkollës doktorale "Shkenca Etnologjike dhe Folklor" ditën e premte, datë 14 nëntor, ora 15.00, në Bibliotekën e Arkeologjisë pranë Qendrës së Studimeve Albanologjike studiuesi Niko STYLOS do të mbajë ligjëratën me temë: "Të dhëna etnologjike përmes përrallave popullore".

Në fokusin e kësaj ligjërate janë pesë përralla të sjella nga J. G. von Hahn (1854), sipas transkriptimit të Apostol Panajotillit, të shqyrtuara nga Niko Stylos mbi parimin hahnian "sa më thellë hyjmë në temën e përrallave popullore, aq më tepër mund të njohim vlerën e tyre etnologjike".

Pjesëmarrja e kufizuar vetëm për studentët dhe kërkuesit e Institutit të Antropologjisë Kulturore dhe Studimit të Artit, si dhe për kërkuesit e Institutit të Gjuhësisë dhe Letërisisë. Për më shumë klikoni këtu. 

Modifikimi i fundit E henë, 10 Nentor 2014 09:24
 

Kush është online?

Kemi 75 vizitorë online