Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë, në datën 14 korrik 2017 organizon konferencën e VI ndërkombëtare me titull "Kërkime Gjuhësore". Për programin klikoni këtu

Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë, në datën 14 korrik 2017 organizon konferencën shkencore me titull "Studime letrare në proces: Rezultate dhe probleme, III". Për programin klikoni këtu

FTESË PËR PJESËMARRJE NË KONFERENCË “KËRKIME GJUHËSORE” V pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E premte, 08 Prill 2016 09:51

Është viti i pestë që Shkolla doktorale e gjuhësisë, pranë QSA-së, ka institucionalizuar konferencën e përvitshme në fushën e studimeve dhe të kërkimeve shkencore në gjuhësi, që zhvillohet në muajin korrik (në një nga datat, prej 11-15). Edhe këtë vit është planifikuar të mbahet Konferenca ndërkombëtare me të njëjtin format: Kërkime gjuhësore.

Ftesa zyrtare për pjesëmarrje, së pari, u drejtohet personave që janë në procesin e përgatitjes së doktoraturës në fushën e gjuhës shqipe, jo vetëm pranë shkollës sonë, por edhe atyre që ndjekin këtë nivel shkolle në universitetet e tjera në Republikën e Shqipërisë dhe jashtë saj, sidomos atyre të trojeve shqiptare.

Gjithashtu, ftesa është e hapur edhe për gjithë personelin akademiko-shkencor në këto institucione.

Modifikimi i fundit E premte, 08 Prill 2016 09:55
Lexo me shume...
 
Konferenca "Variacioni sintaksor në dialektet dhe të folmet e shqipes" pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E premte, 26 Shkurt 2016 09:24

Instituti i Gjuhësisë do të organizojë konferencën “Variacioni sintaksor në dialektet dhe të folmet e shqipes” në muajin dhjetor 2016. Sot për sot, në albanistikë, nuk kemi ende një përpjekje sistematike për kryerjen e studimeve kushtuar tipareve dalluese sintaksore të të folmeve të shqipes në të gjitha trevat shqipfolëse.

Modifikimi i fundit E martë, 11 Tetor 2016 13:01
Lexo me shume...
 
“Workshop” pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E enjte, 15 Tetor 2015 08:24

Fuqizoni karrierën tuaj studimore nëpërmjet “EURAXESS on tour 2015”

“Autobusi EURAXESS – Researchers in Motion” do të mbërrijë:

16 Tetor 2015 - Tiranë

Universiteti Politeknik i Tiranës

Bulevardi “Dëshmorët e Kombit”

Sheshi “Nënë Tereza”, Nr. 4, Tiranë

Studentët dhe kërkuesit shkencorë janë të ftuar të na vizitojnë pranë Autobusit nga ora 10.00 deri në orën 16.00, për të zbuluar mundësitë për punësim dhe financim në karrierën e tyre kërkimore shkencore.

Modifikimi i fundit E mërkurë, 09 Dhjetor 2015 13:42
Lexo me shume...
 
Njoftim për konferencë pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E mërkurë, 09 Dhjetor 2015 13:37

Instituti i Historisë dhe Shkolla Doktorale në Histori, pranë Qendrës së Studimeve Albanologjike, Tiranë, organizojnë më 15 dhjetor 2015, në sallën “Aleks Buda” të Akademisë së Shkencave, Konferencën Shkencore “Kërkime të reja për historinë e shqiptarëve”. Kjo konferencë është në vazhdën e traditës të krijuar tashmë nga Instituti i Historisë, sipas së cilës studentë të Shkollës Doktorale sjellin për publikun arritjet më të spikatura të studimeve dhe kërkimeve të tyre.

Këtë vit tematika e Konferencës është konceptuar gjithëpërfshirëse dhe do të fokusohet në këto fusha kërkimore: zhvillimet politike, ekonomike e sociale; kultura dhe besimet; çështje të ndërtimit të shtetit; marrëdhëniet ndërkombëtare dhe aspekte të nacionalizmit shqiptar.

Gjejmë rastin të falënderojmë të gjithë studentët që iu përgjigjën thirrjes për prezantime, sidomos ata që komisioni organizues i Konferencës i përzgjodhi si kumtues. Për programin e plotë klikoni këtu.

Modifikimi i fundit E mërkurë, 09 Dhjetor 2015 14:05
 
Thirrje për konferencë pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E mërkurë, 23 Shtator 2015 11:02

Instituti i Antropologjisë Kulturore dhe Studimit të Artit, Departamenti i Etnologjisë, organizon Konferencën III, të përvitshme "Antropologjia, Etnologjia dhe Historia". Debati për raportin që kanë mes tyre, antropologjia social-kulturore dhe etnologjia me historinë, dhe anasjelltas, ka marrë vëmendjen e herëpasherëshme të shumë studiuesve si të historisë së mendimit antropologjik, ashtu edhe të teoricineve që kanë kontribuar në teorinë antropologjike. Etnologjitë kombëtare në Evropën Qëndrore, Lindore e Juglindore u fokusuan në studimin dhe shpesh ruajtjen dhe ndryshimin e jetës tradicionale (rite e rituale, doke e zakone, ekonomi tradicionale si dhe kulturë materiale) të popujve përkatës, e cila lokalizohej diku në të shkuarën. Po ashtu, me vendosjen e sistemeve socialiste, pati përpjekje teorike për të organizuar interpretimin e të shkuarës tradicionale sipas qasjes së materializmit dialektik. 

Modifikimi i fundit E mërkurë, 23 Shtator 2015 11:32
Lexo me shume...
 
<< Fillo < Para 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Tjetri > Fund >>

Faqe 3 nga 12