Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë, në datën 14 korrik 2017 organizon konferencën e VI ndërkombëtare me titull "Kërkime Gjuhësore". Për programin klikoni këtu

Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë, në datën 14 korrik 2017 organizon konferencën shkencore me titull "Studime letrare në proces: Rezultate dhe probleme, III". Për programin klikoni këtu

Mundësi bashkëpunimi pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E enjte, 15 Janar 2015 10:36

Fondacioni Alexander von Humboldt me ambasadat në Berlin diskutoi mbi mundësitë e bashkëpunimit në fushën e kërkimit shkencor me Gjermaninë nëpërmjet programeve që ofron fondacioni.

Ky fondacion me traditë në fushën e bashkëpunimit akademik ndërmjet shkencëtarëve dhe studiuesve nga e gjithë bota me Gjermaninë ofron çdo vit rreth 2000 bursa. Bursat për punë kërkimore shkencore u mundësojnë post-doktorantëve të kualifikimit të lartë bashkëpunim me kolegë gjermanë. Kriteri qendror për akordimin e bursës mujore është niveli shkencor i studiuesit të huaj. Aplikimet mund të bëhen në çdo kohë. Gjuha gjermane nuk është kusht, nëse projekti kërkimor shkencor mund të realizohet në anglisht.

Për detaje të mëtejshme të interesuarit mund të klikojnë në adresën: http://www.humboldt-foundation.de

Modifikimi i fundit E enjte, 15 Janar 2015 10:43
 
Thirrje pë pjesëmarrje në Konferencën shkencore pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E martë, 18 Nentor 2014 10:53
Konferenca shkencore '“Etnografia e Shoqërisë Komplekse”: Shtigje drejtë Antropologjisë së Modernitetit’ kërkon të krijojë mundësinë e të mbledhurit së bashku të studiuesve dhe studentëve në lëmin e antropologjisë social-kulturore, për të diskutuar rreth sfidave të ndryshme teorike dhe metodologjike që ofron studimi etnografik në shoqërinë komplekse. Pavarësisht përdorimit të termave si shoqëri komplekse apo moderne, sërish ngelet shumë hapësirë për diskutim rreth domethënies dhe valencës së tyre si koncepte analitike. 
Modifikimi i fundit E enjte, 15 Janar 2015 10:46
Lexo me shume...
 
Konferencë Shkencore pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E henë, 17 Nentor 2014 11:27
Ditën e enjte, me 20 nëntor, ora 10.00, Qendra e Studimeve Albanologjike, Instituti i Historisë organizojnë Konferencën Shkencore me temë "SHQIPTARET NE RRJEDHAT E LUFTES SE DYTE BOTERORE"
Aktiviteti do të zhillohet pranë Muzeut Historik Kombëtar në sallën "UNESCO". 
 
Ftesë për pjesmarrje në veprimtari shkencore pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E martë, 18 Nentor 2014 10:45

Departamenti i Folklorit do të oganizojë në një nga datat në javën e tretë të muajit dhjetor Simpoziumin Shkencor me temën bosht: “FOLKLORI DHE ARTET".  

Ftohen të marrin pjesë të gjithë punonjësit shkencorë të Departamentit dhe studentët e Shkollës Doktorale të Etnologjisë dhe Folklorit, temat e te cilëve janë nga fusha e Folklorit.

Modifikimi i fundit E martë, 18 Nentor 2014 11:04
Lexo me shume...
 
Ftesë pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E henë, 10 Nentor 2014 09:38
Ditën e premte, me 21 nëntor, ora 11.00, Qendra e Studimeve Albanologjike dhe shtëpia botuese "Onufri" ju ftojnë në paraqitjen e librit "Shqipëria, përshkrime historike, etnografike, kulturore dhe fetare" me autor Marcin CZERMINSKI.
Me pjesmarrjen e studiuesve: Edmond Malaj, Nebi Bardhoshi, Dom Nikë Ukgjini, Mark Palnikaj.
Aktiviteti do të zhillohet pranë Ministrisë së Kulturës nga ora 11.00 - 13.00 në sallën "Tefta Tashko Koco".
Modifikimi i fundit E henë, 10 Nentor 2014 09:55
 
<< Fillo < Para 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Tjetri > Fund >>

Faqe 5 nga 12