Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë, në datën 14 korrik 2017 organizon konferencën e VI ndërkombëtare me titull "Kërkime Gjuhësore". Për programin klikoni këtu

Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë, në datën 14 korrik 2017 organizon konferencën shkencore me titull "Studime letrare në proces: Rezultate dhe probleme, III". Për programin klikoni këtu

Lajmërim pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E henë, 10 Nentor 2014 09:11

Në kuadrin e shkollës doktorale "Shkenca Etnologjike dhe Folklor" ditën e premte, datë 14 nëntor, ora 15.00, në Bibliotekën e Arkeologjisë pranë Qendrës së Studimeve Albanologjike studiuesi Niko STYLOS do të mbajë ligjëratën me temë: "Të dhëna etnologjike përmes përrallave popullore".

Në fokusin e kësaj ligjërate janë pesë përralla të sjella nga J. G. von Hahn (1854), sipas transkriptimit të Apostol Panajotillit, të shqyrtuara nga Niko Stylos mbi parimin hahnian "sa më thellë hyjmë në temën e përrallave popullore, aq më tepër mund të njohim vlerën e tyre etnologjike".

Pjesëmarrja e kufizuar vetëm për studentët dhe kërkuesit e Institutit të Antropologjisë Kulturore dhe Studimit të Artit, si dhe për kërkuesit e Institutit të Gjuhësisë dhe Letërisisë. Për më shumë klikoni këtu. 

Modifikimi i fundit E henë, 10 Nentor 2014 09:24
 
Thirrje për pjesmarrje në konferencë pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E premte, 17 Tetor 2014 10:48

Viti 2014 shënon 50-vjetorin e revistës “Studime filologjike”, organ shkencor i Institutit të Gjuhësisë dhe të Letërsisë pranë Qendrës së Studimeve Albanologjike. Me këtë rast, më 23 dhjetor 2014, Instituti organizon Konferencën “50 vjet Studime filologjike”.

Konferenca ka si qëllim që të paraqesë dhe të sintetizojë rolin e dorës së parë të kësaj reviste në studimet shqiptare. Revista për 50 vjet rresht është bërë organ i shpalosjes së mendimit shkencor shqiptar në fushën e studimeve gjuhësore e të studimeve letrare, i pasqyrimit të kontributeve shkencore, i shkëmbimit të përvojave dhe të debatit shkencor. Revista “Studime filologjike” ka peshën e vet të pazëvendësueshme në profilizimin dhe konsolidimin e shkencës shqiptare. Në këta 50 vjet të jetës së saj revista fitoi prestigjin si organ i specializuar në studimet gjuhësore e letrare në mbarë hapësirën shqipfolëse.

Modifikimi i fundit E premte, 17 Tetor 2014 11:07
Lexo me shume...
 
Konferencë Ndërkombëtare pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E mërkurë, 02 Korrik 2014 10:21

Instituti i Gjuhësisë dhe i Letërsisë si dhe Shkolla doktorale në gjuhësi, pranë Qendrës së Studimeve Albanologjike, Tiranë, organizojnë më 11 korrik 2014 Konferencën III Ndërkombëtare “Kërkime Gjuhësore”, një veprimtari tashmë e përvitshme dhe e institucionalizuar. Ashtu si dhe në dy konferencat e mëparshme, edhe këtë vit ka pasur aplikime të shumta nga doktorantët e Shkollës sonë, por edhe nga ata të universiteteve shqiptare, në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoni.

Përgjithësisht pjesëmarrësit janë studiues të rinj dhe në proces të përgatitjes së tezave në kërkim të gradës “Doktor shkencash”. Por në Konferencë marrin pjesë dhe shumë studiues të tjerë, me grada e tituj shkencorë, tashmë të njohur në studimet albanologjike.

Modifikimi i fundit E mërkurë, 10 Shtator 2014 08:44
Lexo me shume...
 
Përurimi i Fondeve Arkeologjike pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E mërkurë, 30 Korrik 2014 07:17
Më datë 25.07.2014 u bë inaugurimi i ambienteve të Fondeve Arkeologjike të Institutit të Arkeologjisë, pranë QSA, rinovuar me mbështetjen e Fondit të Ambasadorëve të SHBA për Ruajtjen e Trashëgimisë Kulturore. Në inaugurim morën pjesë Ambasadori i SHBA Alexander A. Arvizu së bashku me ministren e Kulturës Mirela Kumbaro dhe atë të Arsimit Lindita Nikolla (kliko këtu për foto dhe video nga aktiviteti).
Në vitin 2012 Fondi i dha një grant Zyrës së Këshillit Ndërkombëtar të Muzeve në Shqipëri për përmirësimin dhe rivitializimin e kushteve të ruajtjes së koleksionit arkeologjik. Ky koleksion përmban mbi 18.000 objekte, nga të cilat 16.000 ndodhen në ambientet e rikonstruktuara dhe rreth 2000 janë të ekspozuara në Muze. 
Modifikimi i fundit E mërkurë, 10 Shtator 2014 08:23
Lexo me shume...
 
Konferencë pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E henë, 30 Qershor 2014 07:02
                           
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Më datë. 30. 06. 2014, ora 11-12: 00, Departamenti i Etnologjisë, pranë Institutit të Antropologjisë Kulturore dhe Studimit të Artit- QSA, organizon aktivitetin “Njerëz, Tekste dhe Imazhe”. Ky takim bëhet në nderim të etnografëve shqiptarë, dhe ka për qëllim sensibilzimin e opionionin publik rreth rendësisë që ka puna kërkimore në lëmin e antropologjisë social-kulturore në Shqipëri. 
Modifikimi i fundit E mërkurë, 10 Shtator 2014 08:14
Lexo me shume...
 
<< Fillo < Para 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Tjetri > Fund >>

Faqe 6 nga 12