Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë, në datën 14 korrik 2017 organizon konferencën e VI ndërkombëtare me titull "Kërkime Gjuhësore". Për programin klikoni këtu

Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë, në datën 14 korrik 2017 organizon konferencën shkencore me titull "Studime letrare në proces: Rezultate dhe probleme, III". Për programin klikoni këtu

Ditët e Albanologjisë pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E premte, 09 Dhjetor 2016 08:31
Qendra e Studimeve Albanologjike organizon edicionin e VII të veprimtarive "Ditët e Albanologjisë". Këto veprimtari pasqyruese të punës sonë vjetore do të zhvillohen kryesisht në datat 12 dhe 13 dhjetor 2016 në sallën “Aleks Buda” dhe atë të Bibliotekës, pranë Akademisë së Shkencave, duke filluar që nga ora 10.00.
Me datën 12 dhjetor do të organizohet promovimi i botimeve të Institutit të Antropologjisë Kulturore dhe Studimit të Artit dhe ai i botimeve të Institutit të Gjuhësisë dhe Letërsisë. Me datë 13 dhjetor vijojnë me promovimet e botimeve të tyre Instituti i Arkeologjisë dhe ai i Historisë.
Modifikimi i fundit E martë, 23 Maj 2017 08:59
Lexo me shume...
 
Thirrje për konferencë pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E enjte, 03 Nentor 2016 11:03

Departamenti i Etnologjisë, Instituti i Antropologjisë Kulturore dhe Studimit të Artit, organizon konferencën e IV vjetore me temë "Antropologjia, kultura dhe trupi".

Tema e përzgjedhur sivjet për konferencën vjetore të Departamentit të Etnologjisë në IAKSA synon të nxisë dhe provokojë debatet në dy drejtime:

  1. Në radhë të parë ajo fton studiuesit që kërkimet e tyre të deritashme të lidhura me individin dhe mënyrën sesi ai komunikon me / bëhet pjesë e grupeve shoqërore, si dhe mënyrën sesi ai koncepton, ndërton dhe krijon ambjentet e jetesës për veten dhe të tjerët, t'i rikonceptojnë nga një pikëpamje tjetër: nga pikëpamja e trupit dhe praktikave trupore.
Modifikimi i fundit E premte, 09 Dhjetor 2016 08:42
Lexo me shume...
 
Njoftim pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E martë, 11 Tetor 2016 12:52
Të nderuar pjesëmarrës të Konferencës "Kërkime gjuhësore", V, ju njoftojmë se duhet të dërgoni brenda muajit tetor kumtesat e mbajtura në këtë konferencë. Adresa e e-mail-it është: Ky email po mbrohet prej spambots-ave, të duhet JavaScript per ta pare. .
Për çdo paqartësi na kontaktoni po në këtë adresë.
Modifikimi i fundit E martë, 11 Tetor 2016 13:00
 
Njoftim pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E martë, 11 Tetor 2016 12:57
Të nderuar pjesëmarrës të Konferencës "Studime letrare në proces: teza, projekte, ide dhe rezultate", II, ju njoftojmë se duhet të dërgoni brenda muajit tetor kumtesat e mbajtura në këtë konferencë. Adresa e e-mail-it është: Ky email po mbrohet prej spambots-ave, të duhet JavaScript per ta pare. .
Për çdo paqartësi na kontaktoni po në këtë adresë.
Modifikimi i fundit E martë, 11 Tetor 2016 13:00
 
FTESË PËR PJESËMARRJE NË KONFERENCË pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E premte, 08 Prill 2016 15:39

Shkolla doktorale e Studimeve Letrare, pranë QSA-së, ka institucionalizuar konferencën e përvitshme në fushën e studimeve dhe të kërkimeve shkencore në letërsi.

Konferenca shkencore me temë: “STUDIMET LETRARE NË PROCES: TEZA, PROJEKTE, IDE DHE REZULTATE”, II, do të zhvillohet në dy panele: në njërin, studiuesit dhe studentët e shkollave doktorale mund të paraqesin arritje të studimeve të tyre në proces, në tjetrin, studimet do t’u kushtohen autorëve shqiptarë që këtë vit kanë përvjetorë (Dara, Frashëri, Mjeda, Çajupi, Fishta, Bulka, Migjeni, Pali, Pipa, Trebeshina, Agolli, Kadare, Koreshi, Starova, Çela..etj. Konferenca do të zhvillohet në muajin qershor (nga data 20-24).

Modifikimi i fundit E premte, 08 Prill 2016 15:45
Lexo me shume...
 
<< Fillo < Para 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Tjetri > Fund >>

Faqe 2 nga 12