Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë, në datën 14 korrik 2017 organizon konferencën e VI ndërkombëtare me titull "Kërkime Gjuhësore". Për programin klikoni këtu

Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë, në datën 14 korrik 2017 organizon konferencën shkencore me titull "Studime letrare në proces: Rezultate dhe probleme, III". Për programin klikoni këtu

Flamuri me të cilin u varros Ismail Qemali pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E martë, 31 Janar 2012 10:16

U IDENTIFIKUA FLAMURI ME TE CILIN U VARROS ISMAIL QEMALI

Me datë 2 dhjetor 2011 u zbulua në fondin etnografik të Qendrës së Studimeve Albanologjike flamuri me të cilin u varros Ismail Qemali! Është një ngjarje që nuk mund të komentohet! Vetëm heshtja shpreh nderimin më madhështor për gjithshka…

Ismail Qemali vdiq në Peruxhia, në hotelin “Brufani” me 26 janar të vitit 1919, (bazuar në Fjalorin enciklopedik shqiptar). Në darkën e 10 shkurtit 1919 luftanija italiane “Alpino” solli në Skelë të Vlorës arkivolin me trupin e pa jetë të njeriut të madh.

Modifikimi i fundit E mërkurë, 10 Shtator 2014 08:39
Lexo më shumë ...
 
<< Fillo < Para 11 12 Tjetri > Fund >>

Faqe 12 nga 12