Regjistrimi i Temave

 1. “Statusi politik-shoqëror i shqiptarëve të Kosovës në vitet (1945-1966)” Shefqet Dinaj
 2. “Kosova gjatë Luftës së  Parë Botërore (1914-1918)” Fitim Rifati
 3. “Dukuri të bilinguizmit në sistemin arsimor shqiptar” Elida Begaj
 4. “Përparësitë e përdorimit të teknikave audio-vizive, të lidhura ngushtësisht me përvetësimin cilësor të gjuhëve të huaja në sistemin arsimor shqiptar sipas standardeve evropiane  (Rasti i gjuhës italiane)” Albana Muceku
 5. “Federata Pan-Shqiptare “VATRA” 1939-1989″ Erjon Dervishi
 6. “Peizazhi në pikturën shqiptare” Oltsen Gripshi
 7. “ Strukturat grafike dhe ngjyrore në artin dekorativ popullor në Shqipëri” Ervin Meniko
 8. “Modaliteti. Veçoritë thelbësore në folklorin muzikor shqiptar” Kushtrim Jakupi
 9. “Organizimi farefisnor në zonat paraurbane” Alfred Halilaj
 10. “Diplomacia e Britanisë së Madhe mbi marrëdhëniet shqiptaro-jugosllave 1919-1939” Armend Mehmeti
 11. “Politika e Italisë ndaj Shqipërisë 1912-1920” Xhilda Shuka
 12. “Mendimi ushtarak strategjik dhe organizimi i Forcave të Armatosura të shtetit Shqiptar, 1945-1990” Ruzhdi Kuçi
 13. “Shqipëria në fillimet e Luftës së Ftohtë (1946-1953)” Dorian Koçi
 14. “Shpërngulja e shqiptarëve nga Kosova 1912-1941” Parim Kosova
 15. “Tekstilet popullore në Malësinë e Gjakovës” Hajdar Danjolli
 16. “Krijimtaria pianistike dhe pianizmi shqiptar” Ana Kacinari
 17. “Influencat orientale në veshjet popullore shqiptare” Dorina Arapi
 18. “Polifonia labe dhe muzika e kultivuar shqiptare” Blerina Shalari
 19. “Hebrenjtë në Shqipëri 1933-1946” Monika Stafa
 20. “Folklori muzikor në veprat simfonike shqiptare” Fatos Lumani
 21. “Çështje të integrimit në gjuhën shqipe në arsimin parauniversitar” Rezana Vrapi
 22. “At Anton Harapi-një rikthim i vështirë” Hysni Guda
 23. “Ornamentika në kostumografinë popullore të Shqipërisë së Jugut” Arjan Zurbo
 24. “Shqipëria në Traktatin e Varshavës” Etleva Smaçi
 25. “Evolucioni i temës së qytetit: “Qyteti i Jugut”, “Kronikë në gur”, “Qyteti pa reklama”” Alta Haluci
 26. “Manastiri i Shën Kollit në despotatin e Epirit (në kuadrin historik, arkitektonik dhe arkeologjik)” Reshat Gega
 27. “Sistemi i fortifikimeve Antike të Vona dhe mesjetare në Luginat e Mesme dhe të Poshtme të Osumit dhe Devollit” Majlinda Liçi 
 28. “Këngët popullore të fshatrave të Tiranës” Kreshnik Duqi
 29. “Kategoria gramatikore: vështrim në kufirin konvencional gramatikë-semantikë” Edmond Cane
 30. “Të folurit femëror në trevat e jugut (Vështrim sociolinguistik)” Aida Çuni Lamaj
 31. Tregtia Adriatike e Shkodrës me Republikën e Venecies në shekujt e XVII dhe XVIII” Alvin Saraçi
 32. “Ornamentika në banesën gjirokastrite” Dashmir Çuberi
 33. “Folklori dhe kompozitorët shqiptarë” Armira Kapxhiu
 34. “Muzetë arkeologjikë: Historia, e tashmja dhe perspektiva” Dorina Subashi (Xheraj)
 35. “Procese shndërrimesh ekonomike, social-politike dhe kulturore në Dardani në periudhën romake” Emine Hajderi
 36. “Rëndësia e edukimit gjuhësor në cilësinë e arsimimit dhe integrimit të të rinjve në shoqëri – një sfidë për sistemin shqiptar” Mariola Haxhiu
 37. “Korridori Vlorë-Prespë, 1081-1385” Suela Xhyheri
 38. “Amforat e Antikitetit të Vonë në Shqipëri (Shek. IV-VII M. KR)” Skënder Bushi
 39. “Fshati mesjetar i Kamenicës. Studimi i rrënojave arkeologjike-arkitektonike dhe rijetëzimi i tyre” Irklid Ristani
 40. “Statusi i pronësisë dhe institucioni i trashëgimisë në Shqipëri (1920-1939). (Me një vështrim prapavajtës prej fundit të Mesjetës)” Danja Sinani
 41. “Emigracioni politik antikomunist shqiptar 1945-1990” Drita Avdyli
 42. “Kontributi i De Radës në kërkimet gjuhësore mbi shqipen” Manjola Tërshana
 43. “Orkestrat frymore në Shqipëri” Sokol Saraçi
 44. “Marrëdhëniet shqiptaro-kineze në Luftën e Ftohtë 1955-1978″Gjon Boriçi
 45. “Letërsia e realizmit socialist: një aventurë mes realizmit dhe irealizmit” Arian Leka
 46. “Deti dhe kultura detare në botën shqiptare dhe në letërsinë shqipe (vështrim antropologjik)” Silvana Leka
 47. “E folmja e Kardhiqit, shqyrtime dialekto – sociolinguistike” Valbona Kalemi
 48. “Vëzhgime në leksikun dialektor të Rrafshit të Dukagjinit” Naim Berisha
 49. “Leksiku dialektor i të folmes shqipe të Vushtrrisë me rrethina” Abdurrahim Maxhuni
 50. “Marrëdhëniet shqiptaro-britanike gjatë luftës së dytë botërore” Armand Sheqi
 51. “Rreth ligjërimit poetik të Dritëro Agollit (Veçori leksiko-semantike dhe stilistike)” Sashenka Kamberi
 52. “Piktura murale në monumentet e kultit të krishterë në Shqipëri (shek. XII-XIV)” Era Bushi (Xhaferaj)
 53. “Romanet e Ismail Kadaresë (1963-1990) (Retorika dhe narracioni)” Gëzim Aliu
 54. “Letërsia humoristike e pasluftës – proza satirike e Qamil Buxhelit” Vjollca Rrapai
 55. “Pasqyrimi në komunikimin fjalësor të shqipes të ndryshimeve mendesiore, ideopolitike e sociokulturore në shoqërinë shqiptare moniste dhe në atë pluraliste” Diana Djaloshi
 56. “Politika e brendshme e Shqipërisë në vitet 1928-1939” Eriselda Sefa
 57. “Gjama e burrave ndër shqiptarë (Rasti i Dukagjinit dhe Mirditës)” Ledia Dushi
 58. “Dasma në Bregun e Detit, vështrim etnofolklorik (Fillimi i shek. XX – fillimi i shek XXI) Blegina Hasko Bezo
 59. “Kujtesa në gjurmën fotografike të Marubëve ose objektivi i lëvizshëm i një arkivi” Zef Paci
 60. “Demush Shala jeta dhe vepra” Vlorë Fetaj – Berisha
 61. “Kostumografia në teatrin shqiptar në Kosovë 1960-2000” Agnesa Muharremi
 62. “Estetika e folklorit koreografik dhe koreografisë së kultivuar” Aledia Kondaj
 63. “Baleti shqiptar 1950-1973” Roberta Ndokaj
 64. “Krijimi i leksikut shqip të terminologjisë teknike (Procese të krijimit, të pasqyrimit në gjuhë dhe të standardizimit)”. Gani Pllana
 65. “Tradicionalja në zhvillimin e skenografisë shqiptare” Erald Bakalli
 66. “Drama moderne në teatrin shqiptar” Esmeralda Selita
 67. “Historia e sportit edhe edukimit fizik në Shkodër 1912-1939” Benjamin Naku
 68. Analizë artistike dhe elemente të publicistikës në prozën e Petro Markos” Fatjona Memi
 1. “Gjuha dhe stili në krijimtarinë letrare të Fatos Arapit” Asime Feraj
 2. “Çështje të sinonimisë mbiemërore në gjuhën shqipe” Evis Hudhëra
 3. “Rreth leksikografisë shqipe njëgjuhëshe të shekullit XXI” Erena Haska
 4. “Veprimi i censurës mbi historishkrimin e letërsisë: Një histori letërsie e ndaluar (Studim historikp-letrar dhe krahasues)” Besa Hoxha
 5. “Veshjet shqiptare në artin pamor, në teatër dhe në kinematografi (Ndihmesa e artistëve shqiptarë në pasqyrimin dhe interpretimin e veshjeve dhe elementeve etnografike në veprat e tyre.” Merita Toçila
 6. “Letërsia e penguar dhe mitet e saj” Yzedin Hima
 7. “Dasma në Dibër” Mimoza Shqefni
 8. “Histori e pavarësisë së shqipërisë dhe konsolidimit të shtetit shqiptar” Alban Dobruna
 9. “Politika italiane ndaj çështjes shqiptare” Niko Ferro
 10. “Nacionalizmi Shqiptar në vitet 1912-1924” Sali Kadria
 11. “Dasma në Zadrimë” Leonora Ndreca
 12. “Teknikat dhe materialet ndërtimore tradicionale në banesën popullore shqiptare dhe ndërtimet e kultit” Frida Dragusha
 13. “Çështje të kohezionit gjuhësor te vepra e Ernest Koliqit” Besarta Qalliaj
 14. “Lef Nosi filolog – Studim historiko-letrar, arkeografik dhe filologjik” Edelajda Cenaj (Çepa)
 15. “Rreth klasifikimit të plotësave në gjuhën shqipe në kuadrin e teorisë së valencave” Migena Kapllani
 16. “Teatri dhe identiteti kulturor” Haqif Mulliqi
 17. “Krijimtaria folklorike për fëmijë, këngët lodra dhe ritualet” Majlinda Hala
 18. “Këngët popullore të dashurisë ndër shqiptarë” Orjona Shegaj
 19. “Shkodra përmes objekteve (Ndërtimi i identitetit urban përmes strategjive të kujtesës, monumenteve dhe muzeve)” Ermela Broci
 20. “Etnografia e ligjërimit në krahinën e Labërisë” Zamira Alimemaj
 21. “Fjalësimi dramaturgjik i botës i Et’hem Haxhiademit dhe kodet e shenjimit të tij gjuhësor në tekstualizimin artistik” Durim Çaça
 22. “Format e pashtjelluara në shqipen e shkruar të shekujve XVI-XVIII” Erzen Koperaj
 23. “E folmja e Prizrenit (Vështrim dialektologjik dhe sociolinguistik)” Muharrem Gashi
 24. “Baladat popullore te shqiptarët në Malin e Zi” Ismail Doda 
 25. “Zonat e ndërmjetme etnografike në Kosovë” Nexhat Cocaj
 26. “Institucionet politike të shtetit shqiptar 1912-1920” Elmaz Sherifi
 27. “Tradita etnomuzikore në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë” Albin Sadiku
 28. “Shteti dhe institucionet në Shqipëri 1920-1924” Albana Mema
 29. “Drishti në mesjetë”  Teuta Shala – Peli 
 30. “Kënga qytetare shkodrane: Nga ‘ahengu’ tek ‘kënga qytetare'” Edmir Ballgjati
 31. “Struktura e morfemave të shqipes në dritën e fonologjisë leksikore” Merita Hysa
 32. “Simbolikë mitike e krijimit dhe e kërkimit: poezi shqipe – poezi europiane” Brikena Smajli
 33. “Vlerat sociolinguistike të së folmes së Dibrës si urë lidhëse mes gegërishtes qendrore dhe asaj verilindore” Anila Doda
 34. “Të shkruarit në arsimin parauniversitar” Antoneta Ramaj
 35. “Kleri në Lëvizjen Kombëtare Shqiptare” Nuridin Ahmeti
 36. “Politika e Austro-Hungarisë ndaj Shqipërisë 1912-1918” Elena Kocaqi
 37. “Letërsia qëllimore dhe historia e letërsisë shqipe prej fillimeve të saj deri në shekullin XX” Ermira Alija
 38. “Strategjitë narrative të romanit të Kosovës (Anton Pashku, Sabri Hamiti dhe Zejnullah Rrahmani)” Muhamed Citaku
 39. “Fushat konceptore dhe leksiko-semantike te frazeologjia e shqipes”  Manjola Zacellari
 40. “Mendimi letrar në vitet 1930 dhe vendi i Mitrush Kutelit” Arjan Llanaj
 41. “Arbërorët ndërmjet kishës perëndimore dhe asaj lindore gjatë shekujve XI-XV” Gjon Berisha
 42. “Struktura sociale e klasës punëtore në komunizëm” Olsi Lelaj
 43. “Mitet dhe letërsia e I. Kadaresë” Elida Qenami
 44. “Rreth vargjeve fjalëformuese me bazë foljen në shqipe dhe në anglishte (Vështrim leksiko-semantik)” Blerta Xheko
 45. “Folklori muzikor dhe muzika skenike shqiptare” Suzana Turku
 46. “Estetika e vallëzimit popullor shqiptar” Riselda Sejdija
 47. “Dorëshkrimet muzikologjike në Shqipëri: Pikëtakime të ndërsjellta mes muzikës bizantine dhe traditës muzikore vendëse” Holta Sina
 48. “Përkthimi i vecorive gjuhësore – stilistike të romanit të shkrimtarit britanik Tomas Hardi “Tesi Id’Erbervileve’ në gjuhën shqipe dhe në gjuhën spanjolle” Leonard Rapi
 49. “Formimi dhe funksionimi i terminologjisë së agromekanikës në shqipe në përqasje me anglishten” Arjan Shumeli
 50. “Balada si paratekst në letërsinë shqipe-vështrim krahasues ndërballkanik” Ermira Ymeraj
 51. “Rite, doke dhe zakone të martesës në Tiranë dhe rrethinat e saj” Sabina Vaqarri
 52. “Miti i malit në letërsinë shqipe: Fishta, Koliqi, Migjeni, Camaj”  Rovena Vata
 53. “Marrëdhëniet shqiptaro-turke 1920-1939”  Hasan Bello
 54. “Vepra e dramatizuar: Midis letërsisë dhe teatri” Donard Hasani
 55. “Aspekte të mënyrës së jetesës në rrethinat e Tiranës (Fillimi i shek XX-shek XXI)”  Manjola Xhaferri 
 56. “Poezia shqipe si histori letrare”  Gazmend Krasniqi
 57. “Arsimi në Shqipëri në vitet 1925-1939”  Robert Gjedia
 58. “Kostumografia Popullore dhe Elemente të saj në Artin Pamor” Abaz Hado
 59. “E folmja e Rahovecit me rrethinë” Fridrik Dulaj
 60. “Ndihmesa e Justin Rrotës në gjuhësinë shqiptare” Rexhep Osmani
 61. “Prirje dhe dukuri të romanit bashkëkohor shqiptar” Arben Prendi
 62. “Rite e simbole në ceremonialin e dasmës tradicionale” Albana Velianj
 63. “Bota ilire dhe ekspedita e Jul Çezarit” Nermin Basha
 64. “Kosova gjatë shekujve XIII- XV”  Bedri Muhadri
 65. “Balada shqiptare në kontekst ndërballkanik”  Olimbi Velaj
 66. “Marrëdhëniet juridike pronësore në Shqipëri në vitet 1925-1939” Yllka Rupa
 67. “Trashëgimia kuturore albanologjike në rrjetin global” Shpend Bengu
 68. “Shkolla Letrare Françeskane e Shkodrës” Kastriot Marku
2017 © AKADEMIA E STUDIMEVE ALBANOLOGJIKE. TË GJITHA TË DREJTAT TË REZERVUARA.
Ky portal është aktualisht në proces ndërtimi dhe përpunimi të informacionit.
+